poniedziałek, 17 września 2012

Jajka z farszem


Lubicie potrawy z jajem? ;) Ja bardzo. Dzisiaj przepis na jaja faszerowane.



Po ugotowaniu jajek na twardo ostrożnie kroimy je na połówki i wszystkie żółtka przekładamy do oddzielnej miski. Dorzucamy do nich to, na co mamy ochotę lub co akurat mamy w lodówce. 
U mnie były to pomidory, ser żółty, szynka, szczypiorek oraz natka pietruszki.
Doprawiamy majonezem, musztardą, solą i pieprzem
Farszem wypełniamy białka jajek i voila! 
Teraz dajmy naszym jajkom przynajmniej pół godziny w lodówce, żeby się "przegryzły" i były jeszcze smaczniejsze.

Najprostsze rozwiązania często okazują się być najlepszymi. Również w kuchni.




Pozdrawiam serdecznie! :)

4 komentarze:

  1. Ciekawe, czy dałoby się to zrobić z soczewicą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pewnie, że by się dało! :) Można by ją zmiksować i zredukować lub całkowicie wyeliminować majonez, albo dodać w całości, z pomidorkiem, ziołami. Na pewno byłoby pyszne (i sycące ;)).

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapraszam do mnie po odbiór wyróznienia liebster blog na www.ciastowo.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny blog, strasznie mi sie podoba. dodaję do obserwowanych. Pozdrawiam .
    http://lubieessc.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń