Lubicie potrawy z jajem? ;) Ja bardzo. Dzisiaj przepis na jaja faszerowane.
Po ugotowaniu jajek na twardo ostrożnie kroimy je na połówki i wszystkie żółtka przekładamy do oddzielnej miski. Dorzucamy do nich to, na co mamy ochotę lub co akurat mamy w lodówce.
U mnie były to pomidory, ser żółty, szynka, szczypiorek oraz natka pietruszki.
Doprawiamy majonezem, musztardą, solą i pieprzem.
Farszem wypełniamy białka jajek i voila!
Teraz dajmy naszym jajkom przynajmniej pół godziny w lodówce, żeby się "przegryzły" i były jeszcze smaczniejsze.
Najprostsze rozwiązania często okazują się być najlepszymi. Również w kuchni.
Pozdrawiam serdecznie! :)
Ciekawe, czy dałoby się to zrobić z soczewicą :)
OdpowiedzUsuńPewnie, że by się dało! :) Można by ją zmiksować i zredukować lub całkowicie wyeliminować majonez, albo dodać w całości, z pomidorkiem, ziołami. Na pewno byłoby pyszne (i sycące ;)).
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie po odbiór wyróznienia liebster blog na www.ciastowo.blox.pl
OdpowiedzUsuńświetny blog, strasznie mi sie podoba. dodaję do obserwowanych. Pozdrawiam .
OdpowiedzUsuńhttp://lubieessc.blogspot.com/