sobota, 25 sierpnia 2012

Parówki w cieście francuskim



Parówki w cieście francuskim.
Idealna przekąska na piknik, imprezę czy "do filmu".
Szybka i prosta do przygotowania, nie traci przy tym na walorach smakowych.


Składniki (na 18 szt.):
opakowanie ciasta francuskiego
6 parówek
kilka plastrów żółtego sera


Każdą parówkę dzielimy na trzy części, owijamy małym kawałkiem sera (nie za dużo, żeby nie wypłynął podczas pieczenia), a następnie ciastem francuskim. Najwygodniej ciasto rozłożyć na blaszce i podzielić na równe paski o szerokości równej długości kawałków parówek. 
Pieczemy zgodnie z przepisem na opakowaniu ciasta, czyli ok. 10-15 minut w temperaturze 200 st. C.



Warto spróbować! :)

2 komentarze:

  1. Jutro takie zrobię, zainspirowałaś mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam na moje w cieście drożdżowym :D
    http://szybkie-gotowanie.blog.pl

    OdpowiedzUsuń